Misija i vizija

MISIJA

Misija Međunarodnog udruženja znanstvenika i stručnjaka za zaštitu okoliša je promicanje višedisiplinaronosti i umrežavanje znanstvenika, stručnjaka, studenata i dionika na nacionalnoj i međunarodnoj razini u području zaštite okoliša.

Međunarodno udruženje znanstvenika i stručnjaka za zaštitu okoliša također je usmjereno na širenje i prijenos znanja te njegovu primjenu za dobrobit i prosperitet svih sastavnica društva.

IAESP pruža podršku svojim članovima u umrežavanju i mobilnosti u svrhu stjecanja novih vještina i znanja.

VIZIJA

Vizija Međunarodnog udruženja znanstvenika i stručnjaka za zaštitu okoliša je biti aktivni dionik u transferu znanja i umrežavanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Organizacijom edukativnih seminara, konferencija, javnih tribina, treninga i izleta, IAESP nastoji biti izvrstan međunarodni koordinator koji će doprinijeti inovativnosti i javnoj prezentaciji novih ideja i rješenja za održivi razvoj.

IAESP će surađivati ​​sa znanstvenim i obrazovnim institucijama s ciljem doprinosa razvoju kompetentnih i kvalitetnih stručnjaka te omogućavanja dostupnosti znanja i iskustava međunarodno priznatih znanstvenika i stručnjaka studentima, mladim istraživačima i znanstvenicima, ali i cjelokupnoj javnosti.

Međunarodno udruženje znanstvenika i stručnjaka za zaštitu okoliša teži biti prepoznat kao poželjan i pouzdan višedisciplinarni projektni i poslovni partner, izvrstan organizator domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih skupova, konferencije, edukacija i sličnih događanja.

Za postizanje navedenih ciljeva IAESP će surađivati ​​s obrazovnim i stručnim institucijama stvarajući međunarodnu platformu i mrežu za razmjenu znanja i edukaciju te nacionalnu i međunarodnu mobilnost svojih članova.